Reteta o am de pe culinar. Este o prajitura delicioasa si ff usor de facut .
Blat
- 125 g unt la temp camerei
- 2 oua
- 50 g zahar brun
- 2 lg cacao
- 2 lg lapte
- 1 lingurita praf de copt.
- 200 g faina
Ouale,untul si zaharul se spumeaza dupa care se adauga cacao, laptele, faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 20x28 cm cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace la 180°C pana trece testul scobitori. Blatul se lasa la racit timp in care facem crema.
Tava mea a fost putin mai mare si am vrut stratul de crema sa fie destul de gros asa ca am facut o portie si 1/2 de crema care nu a fost multa deloc deci:
Crema
- 450 ml lapte
- 120 gr unt
- 120 gr zahar
- 4 1/2 linguri gris
- 150 gr cocos
- esenta de vanilie sau rom( eu am pus rom)
- 100-200 gr ciocolata
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Se opreste focul si peste grisul fierbinte se pune cocosul + esenta si se amesteca cu telul pana se incorporeaza cocosul.
Lasam si crema putin sa se racoreasca si o punem peste blat.
Deasupra topim 100-200 gr de ciocolata si intindem peste crema de cocos. Eu am presarat cocos si deasupra ciocolatei dar voi faceti cum vreti :) Prajitura se lasa la rece pt o ora.
O prajitura care sigur o voi mai face pt ca noua ne place ff mult cocosul.
Comments