Skip to main content

Prajitura cu cocos



Reteta o am de pe culinar. Este o prajitura delicioasa si ff usor de facut .


                                                                          Blat
  • 125 g unt la temp camerei
  • 2 oua
  • 50 g zahar brun
  • 2 lg cacao 
  • 2 lg lapte 
  • 1 lingurita praf de copt.
  • 200  g faina
Ouale,untul si zaharul se spumeaza dupa care se adauga cacao, laptele,  faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 20x28 cm cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace la  180°C pana trece testul scobitori. Blatul se lasa la racit timp in care facem crema.
 
Tava mea a fost putin mai mare si am vrut stratul de crema sa fie destul de gros asa ca am facut o portie si 1/2 de crema care nu a fost multa deloc deci:

                                                                  Crema
  • 450 ml lapte
  • 120  gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 1/2 linguri gris
  • 150 gr cocos
  • esenta de vanilie sau rom( eu am pus rom)
      • 100-200 gr ciocolata
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa.  Se opreste focul si peste grisul fierbinte se pune cocosul + esenta si se amesteca cu telul pana se incorporeaza cocosul.

Lasam si crema putin sa se racoreasca si o punem peste blat.
Deasupra topim 100-200 gr de ciocolata si intindem peste crema de cocos. Eu am presarat cocos si deasupra ciocolatei dar voi faceti cum vreti :) Prajitura se lasa la rece pt o ora.
O prajitura care sigur o voi mai face pt ca noua ne place ff mult cocosul.

Comments

Anonymous said…
Trebuie sa fie tare buna prajitura,Mari.

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...