Foile:
400 g faina,
100 g unt,
100 g zahar praf,
1 ou
1 plic praf de copt
4 linguri smantana
jumatate kg caise... eu am pus mult mai multe ca ne plac mult
Inainte sa ne apucam de prajitura taiem caisele in felii si le scoatem samburi.. si le punem cu zahar.
Freci faina cu untul si api adaugi zaharul pudra,praful de copt, oul si smantana.Apoi framanti pe planseta aluatul si il imparti in 2. Intinzi cu sucitorul o foaie si o asezi in tava unsa si pudrata cu faina.Peste aceasca foaie asezi caisele si dupa aia peste torni umplutura:
8 oua
200 g zahar tos
10 linguri nuca macinata
1 plic zahar vanilat
3 linguri pesmet cernut
si 50 g stafide( daca va plac doar.. eu una n-am pus)
Bati cele 8 albusuri cu 200 g zahar tos,adaugi cele 8 galbenusuri apoi 10 linguri de nuca macinata si 3 linguri de pesmet, + vanilie.
Aceasta umplutura o turni toata peste caise in tava si deasupra intinzi a 2-a foaie si o impungi cu furculita.
Se da la copt la foc domol pentru 40 de minute... trebuie sa ramana alb-galbuie. Dupa ce sa racorit o acoperim cu zahar pudra si o taiam dupa vreo ora.
E o prajitura ffff buna, pare greu de facut dar e f simplu.
Comments