Skip to main content

Prajitura cu caise si nuca



Foile:
400 g faina,
100 g unt,
100 g zahar praf,
1 ou
1 plic praf de copt
4 linguri smantana
jumatate kg caise... eu am pus mult mai multe ca ne plac mult

Inainte sa ne apucam de prajitura taiem caisele in felii si le scoatem samburi.. si le punem cu zahar.

Freci faina cu untul si api adaugi zaharul pudra,praful de copt, oul si smantana.Apoi framanti pe planseta aluatul si il imparti in 2. Intinzi cu sucitorul o foaie si o asezi in tava unsa si pudrata cu faina.Peste aceasca foaie asezi caisele si dupa aia peste torni umplutura:

8 oua
200 g zahar tos
10 linguri nuca macinata
1 plic zahar vanilat
3 linguri pesmet cernut
si 50 g stafide( daca va plac doar.. eu una n-am pus)

Bati cele 8 albusuri cu 200 g zahar tos,adaugi cele 8 galbenusuri apoi 10 linguri de nuca macinata si 3 linguri de pesmet, + vanilie.

Aceasta umplutura o turni toata peste caise in tava si deasupra intinzi a 2-a foaie si o impungi cu furculita.
Se da la copt la foc domol pentru 40 de minute... trebuie sa ramana alb-galbuie. Dupa ce sa racorit o acoperim cu zahar pudra si o taiam dupa vreo ora.

E o prajitura ffff buna, pare greu de facut dar e f simplu.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P