Skip to main content

Sarlota cu Struguri

6 oua, 300 ml lapte,200 g zahar tos,500 ml frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri nes or cappucino, struguri ( albi or negru.. or amandoi) 1 pachet piscoturi, 30 g gelatina pt inchegat, esente rom.
Freci galbenusule cu zaharul tot si adaugi laptele caldut in care a fost pusa gelatina la dizolvat. Pui vasul pe vaie de abur si amesteci continuu,pana se ingroasa. Tragi vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca, amestecand continuu cu lingura, sa nu se inchege. Bati albusurile spuma si le adaugi in compozitia de galbenusuri, impreuna cu frisca batuta. Crema se imparte in 2 parti si intro parte pui nesul si in cealalta zahar vanilat (or in cazul meu 2 iaurturi de capsuni mici de 1 leu). Stropim piscoturile cu esenta de rom si le aranjam intro tava de tort or castron( ce vreti voi). Si incepem sa punem boabe de strugure, jumatate din compozitia de nes, iar boabe de strugure si compozitia de vanilie or capsuni in cazul meu.. iar boabe de strugure si cealalta jumatate de nes.Acoperim cu o folie de plastic si o dam la frigider peste noapte. A 2-a zii o rasturnam pe un platou si o ornam cu frisca.
E ff buna si racoroasa

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.