Reteta - 4 pachetele gelatina de 10 gr
- 1 cutie compot ananas
- 1 cutie coctail fructe
- 1 cutie compot piersici
- capsuni
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 1/2 kg frisca
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si coktail si se lasa sa se intareasca (aproximativ 3 ore) Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza). Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete ananasul din compot si fructele din coktail.Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita.
Se lasa la frigider pana se intareste,apoi o rasturnam pe un platou si o ornam portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, etc.
Comments