Skip to main content

Cornuri pufoase




Reteta

un plic drojdie uscata or jumatate de cubulet la 5000 de lei..
o lingurita rasa de sare
3 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita....)
250 ml lapte cald
500-550 gr faina
25 gr unt (il inmuiati lapte)
1 ou(pentru uns cornurile inainte sa le bagam la cuptor)

Drojdia, o puneti intr-o cana cu 2 linguri lapte si 1 lingura faina si o lasati cam 10 min..
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate(in afara de ou)..



Se pot umple cu mere.. rahat.. cacao.. cu ce vreti voi
(eu am facut un platou cu mere cu scortisoara si un platou cu cacao cu zahar)

Se ung cu oul batut si se baga la cuptor..


Eu m-am jucat un pic cu aluatul ca imi place si am luat un sfert din coca si am amestecato cu 2 linguri de cacao... si am facut cornuri in 2 culori.. am intins o foaie mai mare din aluatu cu cacao si dupa aia o foaie din aluatul simplu mai mikuta care am puso peste cealalta foaie( vedeti in poza..)


Pofta buna!

Comments

ade said…
Mamaaaa esti mortala :D !!!! Ma oftic ca nu mai am niciunele in casa :D ! Maine ma duc sa fac piata :D Cornuletele tale arata bestial :D . Defapt tot blogul daca ma gandesc :D
floryyy_31 said…
SALUT GEO AM FACUT SI EU IERI CORNURI DUPA RETETA TA AU ESIT SUPER.DAR PACAT CA S-AU MANCAT REPEDE!
floryyy_31 said…
BUNA GEO AM FACUT SI EU IERI CORNURI DUPA RETETA TA AU IESIT SUPER,DAR PACAT CA S-AU MANCAT REPEDE :))))))))))))

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Covrigi crocanti

1 kg faina 2 cuburi drojdie apa calda 5 linguri ulei sare Se framanta un aluat putin mai tare decat cel de paine si se lasa la crescut 30 de minute. Aluatul se imparte in bile egale. Intindem un snur si trecem capatul snurului stang in dreapta si cel drept in stanga si se rasuceste fiecare capat in jurul cercului.   250 g zahar 1,5 l apa mac amestecat cu cateva lingurite de sare Intr-o oala se caramelizeaza zaharul si cand are culoarea brun deschis se adauga apa si se lasa la fiert  pana se topeste tot caramelul, apoi se da focul incet, se adauga cativa covrigi si se lasa la fiert 30 de secunde pe fiecare parte.  Se scot si fiecare jumatate de covrig se tavaleste prin mac. Se coc la foc iute pe treapta cea mai inalta de la cuptor.