Skip to main content

Tort Diplomat



500 grame frisca lichida
300 grame iaurt cu aroma de care vreti, eu am pus de vanilie..
1 compot cocktail cu fructe
2 plicuri gelatina
3 linguri miere
zahar dupa gust...
1 plic zahar vanilat..
1 pachet piscoturi..



Gelatina se pune la inmuiat in 100 gr de zeama de compot.

Frisca se bate cu zahar dupa gust. Fructele se taie cuburi si se pun peste frisca, adaugam si mierea + zaharul vanilat.
Eu gelatina am bagat-o la microunde sa se incalzeasca si dupa aia am lasato la racorit putin si cand era calduta am
amestecat-o cu iaurtul si am turnat totul peste frisca si am amestecat usor cu o lingura mare.
Se folosete o tava cu inel detasabil in care asezam piscoturile(eu le-am insiropat doar pe o parte si le-am asezat cu partea neinsiropata in afara) in picioare si turnam toata compozitia in tava. Ornam dupa preferinta..
Tortul eu l-am tinut la frigider peste noapte, si a 2-a zi statea tapan..

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P