500 grame frisca lichida
300 grame iaurt cu aroma de care vreti, eu am pus de vanilie..
1 compot cocktail cu fructe
2 plicuri gelatina
3 linguri miere
zahar dupa gust...
1 plic zahar vanilat..
1 pachet piscoturi..
Gelatina se pune la inmuiat in 100 gr de zeama de compot.
Frisca se bate cu zahar dupa gust. Fructele se taie cuburi si se pun peste frisca, adaugam si mierea + zaharul vanilat.
Eu gelatina am bagat-o la microunde sa se incalzeasca si dupa aia am lasato la racorit putin si cand era calduta am
amestecat-o cu iaurtul si am turnat totul peste frisca si am amestecat usor cu o lingura mare.
Se folosete o tava cu inel detasabil in care asezam piscoturile(eu le-am insiropat doar pe o parte si le-am asezat cu partea neinsiropata in afara) in picioare si turnam toata compozitia in tava. Ornam dupa preferinta..
Tortul eu l-am tinut la frigider peste noapte, si a 2-a zi statea tapan..
Comments