Lasagna
12 foi pentru lasagna + 2-3 linguri ulei care il adaugam in apa cand fierbem foile. Intrun vas puneti la fiert apa, uleiul + sare, cand da in clocot puneti foile si le lasati pana se inmoaie.ps daca aveti tava mai inalta puteti pune 16 si puneti 4 straturi de foi nu 3 ca mine.Sos - 800-900 g carne de vita
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 1 ardei rosu
- sare dupa gust
- 300 g pasta de rosii
- 1 pahar de apa
- optional 1lingurita busuioc.
Ardei ii taiam cuburi mici si ii punem la calit in putin ulei,dupa ce s-au calit putin punem si ceapa taiata cuburi, amestecam si lasam la calit cam 5 minute, dupa care punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea, condimentam cu piper + sare dupa gust si adaugam pasta de rosi + 1 pahar de apa.. mai lasati pe foc 10 minute si puteti gusta daca e fiarta carnea. 100 g parmesan 250 g cascaval ras
Eu am folosit un vas de yena care l-am uns cu ulei de masline. Punem un strat de foi, sos, cascaval ras+ putin parmesan dupa acceia incepem iar cu foaie, sos... eu am pus cam 3 straturi de foi in total si deasupra detot am preferat sa pun decat sos si cascaval ras +felii . Se pune la cuptor cam 30 de minute... Asa arata scoasa din cuptor :)
Comments