Skip to main content

Cupe cu fructe


Eu am facut 6 cupe si am pus :
  • 12 piscoturi
  • 600 ml frisca
  • 2 iaurturi capsuni de 200 grame
  • 2 iaurturi piersici
  • un compot de piersici de 400
    grame
  • o cutie capsuni
  • o cutie zmeura..
Frisca am impartito in 2 si cu o parte am amestecat iaurturile de capsuni cu cealalta iaurturile de piersici. Capusunie si piersicile le-am taiat cuburi si am oprit si pentru ornat. 6 piscoturi le-am inmuiat in zeama de la compotul de piersici si le-am pus cate un piscot la fiecare cupa, am continuat cu frisca de capsuni + capsuni taiate si zmeura deasupra, dupa aia frisca de piersici + piersici deasupra si am acoperit cat de cat fructele la urma cu frisca, le-am ornat dupa preferinta si le-am dat la frigider cateva ore.
Se poate face cu orice fel de fructe..


Comments

Anonymous said…
Super misto !!!!

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.