Reteta o am de pe gourmandine :P
Sunt delicioase!
600 g faina
250 unt
250 branza feta
200 ml smantana
50 ml lapte
1 plic drojdie
2 galbenusuri
1 lingurita sare
100 g parmezan (in reteta nu scria de parmezan insa eu am pus )
mac, susan, chimen..
Intrun castron incapator puneti faina si in mijloc adaugati drojdia, continuati cu laptele, smantana, branza feta rasa , parmezanul, untul taiat feliute mici, cele 2 galbenusuri + sarea. framantati aluatul pana nu se mai lipeste de maini, il puteti scoate si pe masa ca se framanta mai usor. dupa aia il lasam in castron la dospit cam o ora...
dupa ce a crescut puneti faina pe o suprafata si intindeti foaie cam de 1 cm, eu am lasat-o mai groasa un pic..taiati pogacelele cu diferite forme or cu un pahar. Ungem tava cu unt or puteti pune hartie de copt si asezam pogacelele. Trebuie lasate in tava sa mai creasca cam jumatate de ora dupa care le ungem cu 1 galbenus amestecat cu 50 g lapte si presam chimen, mac,susan pe ele. le bagam in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se auresc deasupra si vedeti ca sunt coapte . Se pastreaza f bine cateva zile intro punga.
Comments