Skip to main content

Pogacele





Reteta o am de pe gourmandine :P
Sunt delicioase!

600 g faina
250 unt
250 branza feta
200 ml smantana
50 ml lapte
1 plic drojdie
2 galbenusuri
1 lingurita sare
100 g parmezan (in reteta nu scria de parmezan insa eu am pus )

mac, susan, chimen..



Intrun castron incapator puneti faina si in mijloc adaugati drojdia, continuati cu laptele, smantana, branza feta rasa , parmezanul, untul taiat feliute mici, cele 2 galbenusuri + sarea. framantati aluatul pana nu se mai lipeste de maini, il puteti scoate si pe masa ca se framanta mai usor. dupa aia il lasam in castron la dospit cam o ora...
dupa ce a crescut puneti faina pe o suprafata si intindeti foaie cam de 1 cm, eu am lasat-o mai groasa un pic..taiati pogacelele cu diferite forme or cu un pahar. Ungem tava cu unt or puteti pune hartie de copt si asezam pogacelele. Trebuie lasate in tava sa mai creasca cam jumatate de ora dupa care le ungem cu 1 galbenus amestecat cu 50 g lapte si presam chimen, mac,susan pe ele. le bagam in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se auresc deasupra si vedeti ca sunt coapte . Se pastreaza f bine cateva zile intro punga.





Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P