Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum.
Ce ne trebuie:
- 8 oua
- 500 g zahar
- 200 ml apa calduta
- 200 ml ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2-3 lingurri cacao
Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra puneti si cate un polonic din compozitia cu cacao. Eu am folosit o furculita si am adancit aluatul de cacao in cel de vanilie. Se coc cam o ora la 180 de grade Celsius, pana trece testul scobitori.
Comments
Eu am fost pur si simplu fascinata de reteta, cand am facut-o prima data.
Te pup!
Alibd
Merci pentru reteta !
Aly