- 600 g frisca batuta
- 2 pachete gelatina
- 500 g afine
- piscoturi
- zahar
- 250 ml suc de care vreti
- 1 plic zahar vanilat
Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan. Gelatina se pune la
dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile.
Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se
aseaza in tava cum vreti voi.
Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura
camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca.
Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toata frisca voi puteti pune mai multe piscoturi daca aveti tava mai mare. Dupa ce ati asezat piscoturile turnati frisca si acoperiti tava cu celofan.
Tortul se da la frigider pana a doua zi, se rastoarna
si se orneaza dupa preferinta. Eu am facut un sos din restul de afine(50 g) fierte cu zahar si am ornat cu frisca.
Comments