Pentru ca aici nu gasesc foi pentru cremes am folosit foietaj...
- 2 foi foietaj
Crema
- 1 l lapte
- 4 oua
- 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
- 7 linguri de zahar + 4 linguri pentru albusuri
- 4 - 5 linguri faina
- esenta de vanilie
- zeama de la o lamaie
Separi ouale si galbenusurile le mixezi f bine cu cele 7 linguri de zahar, cand incepe sa se umfle pui faina, vanilia si praful de budinca. Tot laptele se toarna peste acest amestec si se pune pe foc mic sa fiarba amestecand continuu. Separat se bat albusurile spuma cu cele 4 linguri de zahar.(eu mai intai am batut albusurile spuma si dupa aia am pus galbenusurile + laptele pe foc)...
Dupa ce crema de galbenusuri a fiert si sa ingrosat incepem sa punem albusurile lingura dupa lingura amestecand continuu in crema ca sa nu se taie.(* Crema trebuie sa fie pe foc mic..) opriti focul si puneti zeama de lamaie si amestecati. Lasa-ti crema sa se racoreasca putin si apoi asezati-o peste foaia care nu a fost taiata si deasupra asezam dreptunghiurile in ordine care le luam de pe tava.
Comments