Skip to main content

Pasca




Aluat
  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 80 g zahar
  • 250 g lapte
  • 70 g margarina
  • 1 ou
  • 1 varf cutit sare 
Intrun vas mai incapator puneti faina, drojdia se amesteca cu 50 g lapte caldut + zaharul si se lasa la dospit 10 minute. Se toarna in mijlocul vasului drojdia, se pune oul, sarea si  laptele caldut amestecand pana se face un aluat ca de paine, la urma se pune margarina topita si se mai framanta un pic. Se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.

Umplutura 
  • 200 g branza dulce
  • 150 g parmezan
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar dupa gust
  • putina esenta de vanilie
  • optional, stafide
Se amesteca toate ingredientele intrun vas cu un tel, pana la omogenizare.

Eu am folosit o tava cu pereti detasabili . Am intins o foaie  cam de 2 cm si am puso pe fundul tavi, dupa aia am facut 2 rulouri lungi si le-am impletit, le-am asezat de jur imprejurul tavi ca un cerc, im mijloc am pus umplutura si deasupra am facut din putinul aluat ramas un fel de cruce, care la cuptor sa cam strambat.  Pasca am mai lasat-o afara la crescut vreo 15 minute dupa care am unso cu 1 ou batut cu 50 ml lapte si am puso in cuptorul preincalzit cu usa deschisa 10 minute sa mai creasca. Se coace la foc mediu pana e aurie deasupra.


Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.