Skip to main content

Savarine




Ingrediente pentru 10-12 savarine.
  • 330 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 300 g apa
Se amesteca apa cu zaharul, oul + drojdia si la urma punem faina si amestecam cu o lingura. O sa iasa un aluat moale care se pune in forme care le ungem cu putin unt si se tapeaza cu pesmet. Se lasa la crescut cam 20 de minute in forme si se baga la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute pana se rumenesc deasupra.Atentie sa nu deschideti cuptorul. Intre timp preparati siropul:
  • 400 g apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
Se pune apa la fiert si se adauga zaharul, cand incepe se clocoteasca se opreste focul si se pune rom cat de aromat va place.

Cand scoateti savarinele din cuptor le muiati pe fiecare in sirop bine, le asezati pe o tava  si se lasa la racorit. pentru aspect se aseaza cu baza ca fata,se taie un capacel la fiecare savarina si se umple cu frisca si se pune capacelul deasupra.

Ornat
  • 1/2 kg frisca  lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
Deasupra se poate pune jeleu sau gem.

    Comments

    Popular posts from this blog

    Tort Savarina

    Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

    Tort Diplomat cu Afine

    600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

    Masa de ziua mamei mele :P