Ingrediente pentru 10-12 savarine.
- 330 g faina
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 40 g zahar
- 300 g apa
Se amesteca apa cu zaharul, oul + drojdia si la urma punem faina si amestecam cu o lingura. O sa iasa un aluat moale care se pune in forme care le ungem cu putin unt si se tapeaza cu pesmet. Se lasa la crescut cam 20 de minute in forme si se baga la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute pana se rumenesc deasupra.Atentie sa nu deschideti cuptorul. Intre timp preparati siropul:
- 400 g apa
- 250 g zahar
- esenta de rom
Se pune apa la fiert si se adauga zaharul, cand incepe se clocoteasca se opreste focul si se pune rom cat de aromat va place.
Cand scoateti savarinele din cuptor le muiati pe fiecare in sirop bine, le asezati pe o tava si se lasa la racorit. pentru aspect se aseaza cu baza ca fata,se taie un capacel la fiecare savarina si se umple cu frisca si se pune capacelul deasupra.
Ornat
- 1/2 kg frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 1 intaritor de frisca
Deasupra se poate pune jeleu sau gem.
Comments