In sfarsit am dat de o reteta buna de Croissants. Aici gasiti si un video care o sa va ajute mult.
Este bine sa va apucati de aluat dupa masa pentru ca trebuie lasat la frigider peste noapte.
Din reteta asta o sa va iasa 15 croissante pufoase si fragede...
- 500 gr faina + inca 100 de grame pentru cand o sa intindem aluatul pe masa.
- 90 grame zahar
- 15 grame drojdie uscata
- 15 grame sare
- 300 ml lapte caldut
- 340 grame unt la temperatura camerei
- 1 ou batut cu 2 linguri de apa pentru uns.
Dupa ce scoateti aluatul din mixer framantati pe masa cu putina faina cateva minute si il puneti la crescut pentru o ora jumatate pana isi dubleaza volumul.
Cat timp creste aluatul pregatim untul.
Punem o folie de plastic pe masa peste ea punem untul, si deasupra alta folie de plastic. Intindem cu sucitorul untul pana are 20/25 cm. Il infasuram bine in folie de plastic si il punem la frigider sa se intareasca.
Asa arata aluatul crescut.
Presaram aluatul cu putina faina si il apasam cu degetele sa iasa tot aerul din el.
Presaram faina pe masa si punem aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara care trebuie sa fie de 2 ori mai lunga ca foaia de unt si putin mai lata....
Incepem impachetarile... Aducem partea de jos peste foaia de unt si partea de sus peste foaia de jos+ unt. exact ca in poza... si ne iese un dreptunghi mic.
Presaram faina pe masa si rasucim foaia si intindem iar un dreptunghi
Aducem din nou partea de jos peste cea din mijloc si partea de sus peste cea din mijloc+ cea de jos.*** Aveti grija se indepartati mereu excesul de faina de pe foaie inainte de al impacheta.
Il impachetam bine in folie de plastic si il punem la frigider 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul din frigider, il scoatem si din folia de plastic si il asezam pe masa presarata cu faina in pozitia asta:
Intindem iar un dreptunghi care il impachetam partea de jos peste cea din mijloc si partea de sus peste cea de jos + cea din mijloc.
Impachetam iar in folie de plastic si il dam la frigider pentru alte 30 de minute.
La expirarea celor 30 de minute mai intindem odata aluatul intrun dreptunghi si il impachetam iar, partea de jos peste cea din mijloc si partea de sus peste partea de jos + partea din mijloc.
***Acum impachetati aluatul bine in folie( eu l-am pus si intro punga de plastic) si se da la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem aluatul din frigider
Il taiem in 2...
Presaram faina pe masa si pe aluat si intindem cu sucitorul fiecare jumatate intr-un dreptunghi pana aluatul este de 0,5 cm gros..(al meu cred`ca era mai gros :))
Taiem triunghiuri pe care le rasucim de la baza spre varf.
- Eu le-am umplut cu putina branza dulce care am amestecat-o cu putin parmesan si oua.
- Le puteti lasa simple daca vreti si le serviti cu dulceata, nutella sau ce vreti voi.
Punem hartie de copt in tava, asezam croissantele si
acoperim(sau punem tava) intr-o punga si lasam la crescut pana ce croissantele isi dubleaza volumul ... cam o ora... Asa arata dupa o ora... le ungem usor cu oul batut cu 2 linguri de apa.
acoperim(sau punem tava) intr-o punga si lasam la crescut pana ce croissantele isi dubleaza volumul ... cam o ora... Asa arata dupa o ora... le ungem usor cu oul batut cu 2 linguri de apa.
Se coc la 190ºC in mijlocul cuptorului pentru 15- 20 de minute...
Comments