Reteta o am din revista practic,dar eu am modificat-o putin.
Am pus :
- 400 g ciuperci
- 200 g kaizer(in reteta scria sunca dar n-am avut in casa)
- 2 linguri unt
- 4 linguri smantana
- o ceapa mica
- 2 linguri faina
- 200 g cascaval
- sare, piper
- pesmet
- 2 oua
- ulei pentru prajit
Intr-o tigaie punem untul la topit peste adaugam ceapa +kaizerul taiate marunt si lasam sa se caleasca putin, punem si ciupercile taiate, sare, piper, lasam pe foc pana scade zeama de la ciuperci, dupa aia punem smantana amestecata cu cele 2 linguri de faina, amestecam si oprim focul. Cascavalul il radem si il punem peste ciupercile calite sa se topeasca. Lasam la racorit amestecul si separat facem o mamaliga putin mai moale.Mamaliga se lasa sa se raceasca pana se poate lucra cu mana. Punem in palma o bucata de mamaliga, ii facem o adancitura si punem cate o lingurita din amestecul de ciuperci, adaugam marginile si formam o galusca. Batem ouale cu furculita cu putina sare, dam galustele prin ou si pesmet si le prajim in ulei incins. Se servesc calde cu smantana deasupra. Sunt f bune.
Comments