- 5-6 cartofi
- 3 linguri otet mere
- 3 kg apa
- un castron mare plin cu apa rece + cuburi de gheata
- ulei pt prajit
- sare + boia, piper, praf de usturoi sau ce vreti voi sa presarati peste ei.
Apa + otetul se pun la fiert.
Cartofi se curata, se spala si se taie felii ff subtiri, eu am avut o razatoare si i-am taiat feliute. Cand apa + otetul incep sa fiarba, se pun toti cartofi taiati felii si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba iar apa. Acum puteti pregati castronul cu apa rece+gheata, si cand incepe iar apa sa fiarba scoateti cartofii in castronul cu apa si gheata. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Aveti grija sa ii prajiti in cateva transe nu toti odata.Se scot pe hartie absorbanta, se presara sare + condimente de care vreti, eu am pus sare, putina boia + parmesan. Sunt deliciosi.
Comments