Skip to main content

Eclere



  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • sare
  • 8 oua
Apa+ uleiul+ sarea se pun la fiert si cand da in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca ff bine, se ia de pe foc si se lasa la racorit. Cand aluatul se raceste se adauga ouale unu cate unu si se amesteca bine.( nu puneti alt ou pana cealalt nu sa incorporat complet). Se pune compozitia intrun sprit si se fac bastonase care se coc  pe hartie de copt la 220 de grade pentru 20-25 de minute.. (Nu deschideti cuptorul deloc)
Cand sau racit cojile se taie in 2 si se umplu cu crema. Mie mi-au iesit cam 30.

  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 7 linguri pline cu faina
  • 300 g zahar( asa zicea retata.. eu am pus cam 250 g )
  •  vanilie
  • coaja de lamaie + zeama de la 1/2 lamaie
Galbenusurile se separa de albusuri.
Intrun castron se amesteca galbenusurile cu zaharul se amesteca cate putin laptele si faina. Compozitia se da prin sita si se pune intrun vas pe baie de abur si se amesteca pana se intareste si devine o crema consistenta. Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema. Se amesteca usor si se pune si coaja de lamaie, vanilia + zeama de lamaie daca vreti. Crema se lasa la racorit.

Se umplu cojile cu crema si deasupra se face grilaj de ciocolata.. Sunt delicioase!

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...