Skip to main content

Floarea Soarelui


  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1plic garant
  • 50 g Zahra
  • 30 g migdale tocate
  • 325 g faina de grau
  • 1 plic Zahar vanilat
  • Coaja de potocala
  • 1 ou
  • 600 g prune+ 1lingura migdale maruntite

Faina se cerne intrun castron si se amesteca cu Garantul pentru aluaturi, se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul la mixer sau cu mana pana se obtine un aluat neted.

Prunele se spala, le lasa la scurs, se taie in  jumatate si se scot samburii si se mai taie odata jumatatile in 2.
Din jumatate de cantitate de aluat se face un cerc cam de 20 cm. pe o tava unsa cu putin unt. Din restul de aluat modelati o rola de cca. 20 cm lungime  si taiati felii de cca. 2 cm. Din fiecare bucatica se intinde un patrat care se taie in 2 formanduse 2 triunghiuri care se aplica in jurul cercului ca niste petale de flori cu partea taiata pe cerc. Daca va mai ramane aluat rulati benzi subtiri si uniti petalele cu ele de cerc. Prunele eu le-am pus cu putin Zahra, dupa care le-am scurs tot siropul si le asezam in cerc pornind din exterior spre interior prin suprapunere. Se presara cu migdale maruntite. Lasati soarele sa stea vreo 15 minute si apoi introduceti-l in cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute la 180 C pana se rumeneste. Ca petatele sa straluceasca, se unge cu dulceata sau miere cu ajutorul unei pensule.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.