- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1plic garant
- 50 g Zahra
- 30 g migdale tocate
- 325 g faina de grau
- 1 plic Zahar vanilat
- Coaja de potocala
- 1 ou
- 600 g prune+ 1lingura migdale maruntite
Faina se cerne intrun castron si se amesteca cu Garantul pentru aluaturi, se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul la mixer sau cu mana pana se obtine un aluat neted.
Prunele se spala, le lasa la scurs, se taie in jumatate si se scot samburii si se mai taie odata jumatatile in 2.
Din jumatate de cantitate de aluat se face un cerc cam de 20 cm. pe o tava unsa cu putin unt. Din restul de aluat modelati o rola de cca. 20 cm lungime si taiati felii de cca. 2 cm. Din fiecare bucatica se intinde un patrat care se taie in 2 formanduse 2 triunghiuri care se aplica in jurul cercului ca niste petale de flori cu partea taiata pe cerc. Daca va mai ramane aluat rulati benzi subtiri si uniti petalele cu ele de cerc. Prunele eu le-am pus cu putin Zahra, dupa care le-am scurs tot siropul si le asezam in cerc pornind din exterior spre interior prin suprapunere. Se presara cu migdale maruntite. Lasati soarele sa stea vreo 15 minute si apoi introduceti-l in cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute la 180 C pana se rumeneste. Ca petatele sa straluceasca, se unge cu dulceata sau miere cu ajutorul unei pensule.
Comments