Umplutura de mere :
- 1 kg mere
- 150 g zahar
- 100 g fulgi de migdale
- 1/2 sticluta esenta de rom
Merele se spala,(se decojesc daca vreti ) se taie in sase felii se scot samburii si se taie in felii fine. Se pun la foc mic mere + zaharul intro oala cu capac pentru 15 minute. Se lasa la scurs intro sita, si cand sau racit se amesteca cu romul + migdalele. OPTIONAL~ putina scortisoara.
Aluat faramitat:
- 100 g faina
- 50 g zahar
- 1/2 plic zahar vanilat
- 75 g unt moale
- 30 g fulgi de migdale sau migdale macinate
- putina scortisoara macinata
Toate ingredintele se pun intrun castron si se amesteca cu telul pana se obtin firimituri fine.
Aluat :
- 375 g faina
- 50 g zahar
- 1 plic garant pt aluaturi dospite
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 200 ml lapte
- 75 g unt moale
Faina se amesteca cu garantul pentru aluat dospit, si se adauga restul ingredientelor, se framanta pana se obtine un aluat neted.
Se intinde intr-o bucata rotunda si se aseaza pe fundul unei tavi unse cu marginea detasabila. Se ridica aluatul si pe marginea tavi. Se intinde toata umplutura de mere pe ea si se presara aluatul faramitat deasupra. Se coace la 180 C aproape o ora. Se presara cu zahar pudra.
Comments