Reteta eu am gasit-o pe bucataras, dar am inteles ca ii apartine Laurei Laurentiu. Multumesc pt reteta sunt ff gustosi.
Eu am facut o portie si 1/2 si mi-au iesit cam 36 covrigi.
Am pus asa:
- 1200 gr faina
- 300 ml lapte cald
- 450 ml apa calda
- 2 linguri de zahar
- 2 lingurite de sare
- 100 ml ulei
- 2 linguri drojdie uscata
Faina se cerne si se pune intrun bol mare. Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in putin lapte si se toarna in mijlocul bolului cu faina.(Puteti lasa cateva min. sa vedeti daca e buna drojdia si creste.) Se adauga sarea, restul de lapte, apa calda si uleiul. Se framanta un aluat ca cel de paine pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut intrun loc cald pana isi dubleaza volumul.(30-40 min), timp in care pregatiti amestecul sarat.
Amestecul sarat
- 4 linguri faina
- 2 lingurite sare
- apa
- Faina se amesteca cu sarea si se adauga apa amestecand bine sa nu aibe cocoloase pana devine un aluat ca cel de clatite.
Dupa ce a crescutaluatul eu l-am impartit in 2.
Porniti cuptorul la 240 grade C. Am uns masa cu ulei.. Am rulat un snur lung care l-am impartit in 18 bucati si m-am apucat de treaba.
Se ia o bucata si se ruleaza un snur de 50 cm, se incruciseaza capetele si se rasucesc. Nu prea ma pricep la explicat dar o sa vedeti in poza mai exact. (La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat).
Covrigi se aseaza intro tava tapetata cu hartie de copt.
Eu i-am lasat la crescut in tava vreo 10 min dupa aia i-am uns cu ou batut, i-am bagat in cuptor pt 10 min , i-am scos, i-am prelins cu amestecul sarat, si i-am bagat iar la cuptor pana s-au rumenit frumos.
Comments