Multumesc pt reteta!
Eu am pus asa:
- 10 cartofi medii
- 2 oua
- 100 g unt
- piper+ vegeta
- 150 g telemea rasa
- 100 g parmesan
- 2 linguri smantana
- cam 4-5 linguri faina
- 250 g cascaval ras pe razatoarea mica
- patrunjel verde
Cartofi se spala si se fierb in apa cu sare. Cand au fiert se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja.Se paseaza cu furculita toti cartofi, adaugam unutul la temperatura camerei, vegeta, piperul, telemeaua, parmesanul, smantana, ouale si la urma faina.
Sosul l-am facut asa:
- 3 cani suc de rosii
- 5 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 ardei gras rosu tocat marunt.
- 3 linguri mustar
Intro tigaie se pune uleiul, ardeiul gras + usturoiul pisat la calit cateva minute. Adaugam sucul de rosii+mustarul si lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic..
Intrun vas de yena uns cu unt sau ulei se toarna sosul de mai sus, si din aluatul de cartofi se formeaza galuste( eu le-am facut cat pumnul de mari, se tavalesc prin cascavalul ras,si se aseaza in vas peste sos.
Se da la cuptor pana se topeste cascavalul. Se servesc calde cu patrunjel deasupra. Sunt delicioase!!!
Se da la cuptor pana se topeste cascavalul. Se servesc calde cu patrunjel deasupra. Sunt delicioase!!!
Comments