Blat
Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare mai intai dupa care adaugam si zaharul pana albusurile devin lucioase. Separat se mixeaza galbenusurile cu uleiul pana devin ca o crema, se adauga galbenusurile peste albusuri, amestecand f usor, puneti si faina, praful de copt, cacao + amidonul. amestecand de sus in jos f usor.
La sfarsit se pune si nuca si se amesteca usor.
Compozitia obtinuta se toarna intro tava tapetata cu foaie de copt si se coace la 180 de grade C pana trece testul scobitori.
Crema
- 4 galbenusuri
- 50 g lapte praf
- 200 g zahar
- 3 linguri cafea instant
- 10 g gelatina
- 500 ml frisca lichida
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema, se adauga laptele praf apoi cafeaua dizolvata intro ceasca de apa, amestecam bine si punem vasul la bain-marin pana se ingroasa compozitia. Lasam la racorit compozitia de mai sus si cand a ajuns la temp suportabila la deget adaugam gelatina dizolvata in cateva linguri de apa si pusa la microunde cateva secunde.Lasam compozitia sa se raceasca complet si la urma adaugam frisca lichida si mixam cu mixerul.
Sirop
- 100 g apa
- 100 g zahar( eu am pus doar 70 de g)
- 1 lingura cafea instant
- Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, oprim focul si adaugam cafeaua. Se lasa la racorit.
Blatul trebuie racit complet, se taie in 2, se pune in acceasi forma in care l-ati copt.. eu am avut tava detasabila, se insiropeaza, se pune toata crema si peste acoperim cu a 2-a parte de blat. Se da la frigider pt cateva ore si se decoreaza dupa preferinta. Eu l-am invelit in pasta de zahar, reteta aici. si deasupra am facut trandafiri din fondant cumparat...
Comments