Skip to main content

Tort de cafea




Blat
    • 6 oua
    • 3 linguri ulei
    • 150 g zahar
    • 40 g amidon
    • 100 g faina
    • 20 g cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 100 g nuca macinata.
 Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare mai intai dupa care adaugam si zaharul pana albusurile devin lucioase.  Separat se mixeaza galbenusurile cu uleiul pana devin ca o crema, se adauga galbenusurile peste albusuri, amestecand f usor, puneti si faina, praful de copt, cacao + amidonul. amestecand de sus in jos f usor.
La sfarsit se pune si nuca si se amesteca usor.

Compozitia obtinuta se toarna intro tava tapetata cu foaie de copt si se coace la 180 de grade C pana trece testul scobitori.


Crema
    • 4 galbenusuri
    • 50 g lapte praf
    • 200 g zahar
    • 3 linguri cafea instant
    • 10 g gelatina
    • 500 ml frisca lichida

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema, se adauga laptele praf apoi cafeaua dizolvata intro ceasca de apa, amestecam bine  si punem vasul la bain-marin pana se ingroasa compozitia. Lasam la racorit compozitia de mai sus si cand a ajuns la temp suportabila la deget adaugam gelatina dizolvata in cateva linguri de apa si pusa la microunde cateva secunde.Lasam compozitia sa se raceasca complet si la urma adaugam frisca lichida si mixam cu mixerul.

Sirop
    • 100 g apa
    • 100 g zahar( eu am pus doar 70 de g)
    • 1 lingura cafea instant
  • Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, oprim focul si adaugam cafeaua. Se lasa la racorit.

Blatul trebuie racit complet, se taie in 2, se pune in acceasi forma in care l-ati copt.. eu am avut tava detasabila, se insiropeaza, se pune toata crema si peste acoperim cu a 2-a parte de blat. Se da la frigider pt cateva ore si se decoreaza dupa preferinta. Eu l-am invelit in pasta de zahar, reteta aici. si deasupra am facut trandafiri din fondant cumparat...

                                                          La Multi Ani Surorii Mele :)

Comments

felis said…
Superb arata tortul... si trandafirii sunt perfecti...

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P