Reteta este preluata de pe culinar.
- 500 ml frisca lichida
- 5 oua
- 300 ml lapte
- 250 ml suc proaspat stors de portocale
- coaja de la 2 portocale mari
- 2 linguri gelatina
- 250 g zahar
- 1 lingura faina
- piscoturi + 100 ml suc de portocale sau sirop in care sa le inmuiati.
Gelatina se pune la inmuiat in apa. Coaja de portocale se pune la fiert in apa cu zahar pana se moaie si se lasa la scurs dupa care se taie cubulete. Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 200 g zahar pana se albesc si se pun pe foc impreuna cu laptele + faina pana se ingroasa. Se lasa la racorit si intre timp batem albusurile spuma tare cu restu de zahar (50g), batem si frisca..
Cand compozitia de galbenusuri sa racorit putin cat sa suporte degetul temperatura, se pune peste gelatina care o puteti pune cateva secunde la microunde si se amesteca bine in galbenusuri, se pune si sucul de portocale,se amesteca rapid si se lasa sa se racoreasca complet. Cand sa racit se amesteca cu frisca, albusurile batute + coaja de portocale. Tapetati o tava detasabila cu celofan umezit, puneti jumatate din compozitie, un strat de piscoturi inmuiate putin, restul de crema, si deasupra completati cu piscoturi iar., se inveleste cu celofan si deasupra si se baga la frigier pana a 2-a zi. (eu l-am rasturnat dupa vreo 8 ore).
Se decoreaza dupa preferinta, eu am taiat felii de portocaldeasupra si in jurul tortului am pus ciocolata care am topito la microunde am masurat tortul cu hartie de copt de jur imprejur, hartia am unso cu ciocolata cu un cutit si am puso imprejurul tortului dupa care l-am bagat repede la frigider pt 5 minute si hartia sa dezlipit singura cand ciocolata sa intarit..
Un tort gustos si racoritor!
Comments