- 1 l lapte
- 15 linguri gris
- 50 ml sirop de zmeura
- 100 g unt sau margarina
- 200 g nuca de cocos
- zahar dupa gust
Pt tavalit bulgarasi si umplut
- 200 g zmeura pusa in cateva linguri de sirop
- 500 g biscuiti sfaramati
- nuca de cocos
(Zmeura in sirop)
Laptele se pune la fiert cu zaharul si cand clocoteste se adauga grisul, se amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa, se ia de pe foc se pune untul si se mixeaza cateva minute pana se incorporeaza tot untul, se adauga siropul de zmeura si nuca de cocos amestecand iar cu o lingura.Se lasa sa se raceasca complet(o sa arate ca in poza)
dupa care se pune cate o lingura din compozitie in biscuiti sfaramati, se adauga cate o zmeura in mijloc si se formeaza bulgarasi care se tavalesc bine prin biscuti si nuca de cocos.
Se aseaza pe un platou , eu i-am stropit cu putin sirop dupa ce i-am asezat pe platou. Se dau la rece pt o ora. Sunt f gustosi.
Comments