Skip to main content

Bulgarasi cu zmeura



  • 1 l lapte
  • 15 linguri gris
  • 50 ml sirop de zmeura
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g nuca de cocos
  • zahar dupa gust
Pt tavalit bulgarasi si umplut
  • 200 g zmeura pusa in cateva linguri de sirop
  • 500 g biscuiti sfaramati
  • nuca de cocos
                                                                   (Zmeura in sirop)
    Laptele se pune la fiert cu zaharul si cand clocoteste se adauga grisul, se amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa, se ia de pe foc se pune untul si se mixeaza cateva minute pana se incorporeaza tot untul, se adauga siropul de zmeura si nuca de cocos amestecand iar cu o lingura.Se lasa sa se raceasca complet(o sa arate ca in poza)


    dupa care se pune cate o lingura din compozitie in biscuiti sfaramati, se adauga cate o zmeura in mijloc si se formeaza bulgarasi care se tavalesc bine prin biscuti si nuca de cocos. 

    Se aseaza pe un platou , eu i-am stropit cu putin sirop dupa ce i-am asezat pe platou. Se dau la rece  pt o ora. Sunt f gustosi.

    Comments

    Popular posts from this blog

    Tort Savarina

    Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

    Tort Diplomat cu Afine

    600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

    Masa de ziua mamei mele :P