Skip to main content

Tort pâlnie


 Pt reteta asta aveti nevoie de o cana de 250 ml.
  • 3 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 2 cani de lapte
  • 50 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua batute 
Intrun bol se pune faina, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, peste se pune laptele si la urma ouale mixate cu mixerul 2-3 min. Toate se amesteca cu telul pana se incorporeaza si nu are cocoloase. Compozitia rezultata trebuie sa fie curgatoare(ca in poza). Nu pot sa spun cate o sa va iasa pt ca depinde de marimea tigai voastre.

 Intro tigaie se pune ulei ca la gogosi, cand sa incins punem  din compozitie intro cana  si turnam printr-o palnie in tigaie miscand palnia facem un cerc si in mijloc diferite zig-zaguri.
 
Se scot pe servetel absorbant si se servesc calde presarate cu zahar pudra, cu frisca, cu fructe, cu inghetata sau ce vreti voi. Noi le-am servit cu inghetata, frisca  si sos de capsuni care l-am facut asa : Capsunile se taie in 3-4 si se pun pe foc la fiert cu  lingurita-2  de unt si zahar, se lasa pe foc pana se moaie capsunile. 

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P