Pt reteta asta aveti nevoie de o cana de 250 ml.
- 3 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita sare
- 2 cani de lapte
- 50 gr zahar
- esenta de vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua batute
Intrun bol se pune faina, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, peste se pune laptele si la urma ouale mixate cu mixerul 2-3 min. Toate se amesteca cu telul pana se incorporeaza si nu are cocoloase. Compozitia rezultata trebuie sa fie curgatoare(ca in poza). Nu pot sa spun cate o sa va iasa pt ca depinde de marimea tigai voastre.
Intro tigaie se pune ulei ca la gogosi, cand sa incins punem din compozitie intro cana si turnam printr-o palnie in tigaie miscand palnia facem un cerc si in mijloc diferite zig-zaguri.
Se scot pe servetel absorbant si se servesc calde presarate cu zahar pudra, cu frisca, cu fructe, cu inghetata sau ce vreti voi. Noi le-am servit cu inghetata, frisca si sos de capsuni care l-am facut asa : Capsunile se taie in 3-4 si se pun pe foc la fiert cu lingurita-2 de unt si zahar, se lasa pe foc pana se moaie capsunile.
Comments