Skip to main content

Tort pâlnie


 Pt reteta asta aveti nevoie de o cana de 250 ml.
  • 3 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 2 cani de lapte
  • 50 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua batute 
Intrun bol se pune faina, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, peste se pune laptele si la urma ouale mixate cu mixerul 2-3 min. Toate se amesteca cu telul pana se incorporeaza si nu are cocoloase. Compozitia rezultata trebuie sa fie curgatoare(ca in poza). Nu pot sa spun cate o sa va iasa pt ca depinde de marimea tigai voastre.

 Intro tigaie se pune ulei ca la gogosi, cand sa incins punem  din compozitie intro cana  si turnam printr-o palnie in tigaie miscand palnia facem un cerc si in mijloc diferite zig-zaguri.
 
Se scot pe servetel absorbant si se servesc calde presarate cu zahar pudra, cu frisca, cu fructe, cu inghetata sau ce vreti voi. Noi le-am servit cu inghetata, frisca  si sos de capsuni care l-am facut asa : Capsunile se taie in 3-4 si se pun pe foc la fiert cu  lingurita-2  de unt si zahar, se lasa pe foc pana se moaie capsunile. 

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...