Reteta este preluata de pe blogul Gabrielei .
Eu am facut portie dubla pentru ca unelor persoane nu le plac scortisoara, asa ca am inlocuit-o cu nuca + zahar.
ALUAT
- 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
- 1/2 cup zahar
- 1 cup de lapte cald
- 1 lingurita de sare
- 80 g de unt moale
- 4 si 1/2 cups de faina 000
- 2 oua
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga zaharul, ouale, untul moale, faina + sarea
Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina.
Se framanata pana devine un aluat elastic, usor lipicios care nu se lipeaste de maini. Aluatul se unge cu putin unt si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se framanata pana devine un aluat elastic, usor lipicios care nu se lipeaste de maini. Aluatul se unge cu putin unt si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
UMPLUTURA
- 1 cup zahar brun
- 2 si 1/2 linguri de scortisoara
- 80 g de unt (margarina) moale
Cat creste aluatul pregatim umplutura, amestecam zaharul brun cu scortisoara.
Dupa ce a crescut aluatul se unge masa cu ulei sau faina si se intinde o foaie din tot aluatul de forma unui dreptunghi de 54cm lung si 40 cm lat. Foaia se unge cu cele 80 g unt moale si se presara cu amestecul de zahar brun cu scortisoara. (Stratul trebuie sa fie cat mai uniform.)
Aluatul se ruleaza pe lungimesi cu ajutorul unei bucati de ata se taie ruloul in bucati de 4-5 cm.
Melcisorii se culca intr-o tava tapetata cu hartie de copt unde se lasa la crescut 30 de min. timp in care incingem cuptorul la 200 de grade C. Se coc pana se rumenesc frumos. In timp ce rulourile sunt la cuptor se prepara glazura.
GLAZURA
- 90 de g unt
- 90 g de crema de branza (Philadelphia)
- 1 si 1/2 cups de zahar pudra
- sos caramel & nuci
Untul la temperatura camerei , branza si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
Rulourile abia scoase din cuptor, fierbinti se acopera cu glazura din belsug.
Se servesc calde acompaniate de sos caramel si nuca maruntita.
Comments