Skip to main content

Cinnabon Rolls



 Reteta este preluata de pe blogul Gabrielei .
Eu am facut portie dubla pentru ca unelor persoane nu le plac scortisoara, asa ca am inlocuit-o cu nuca + zahar.

ALUAT
  • 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • 1/2 cup zahar
  • 1 cup de lapte cald
  •  1 lingurita de sare
  •  80 g de unt moale
  • 4 si 1/2 cups de faina 000
  • 2 oua
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga zaharul, ouale, untul moale, faina + sarea
Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina.
Se framanata pana devine un aluat elastic, usor lipicios care nu se lipeaste de maini. Aluatul se unge cu putin unt si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA 
  • 1 cup zahar brun 
  • 2 si 1/2 linguri de scortisoara
    • 80 g de unt (margarina) moale
Cat creste aluatul pregatim umplutura, amestecam zaharul brun cu scortisoara.


Dupa ce a crescut aluatul se unge masa cu ulei sau faina si se intinde o foaie din tot aluatul de forma unui dreptunghi de 54cm lung si 40 cm lat. Foaia se unge cu cele 80 g unt moale si se presara cu amestecul de zahar brun cu scortisoara. (Stratul trebuie sa fie cat mai uniform.)

Aluatul se ruleaza pe lungimesi cu ajutorul unei bucati de ata se taie ruloul in bucati de 4-5 cm.

 Melcisorii se culca intr-o tava tapetata cu hartie de copt unde se lasa la crescut 30 de min. timp in care incingem cuptorul la 200 de grade C. Se coc pana se rumenesc frumos. In timp ce rulourile sunt la cuptor se prepara glazura.

GLAZURA 
  • 90 de g unt 
  • 90 g de crema de branza (Philadelphia)
  • 1 si 1/2 cups de zahar pudra 
    • sos caramel & nuci
 Untul la temperatura camerei , branza si zaharul pudra se mixeaza pana  se obtine o crema pufoasa.
Rulourile abia scoase din cuptor, fierbinti se  acopera cu glazura din belsug.
 Se servesc calde acompaniate de sos caramel si nuca  maruntita.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Covrigi crocanti

1 kg faina 2 cuburi drojdie apa calda 5 linguri ulei sare Se framanta un aluat putin mai tare decat cel de paine si se lasa la crescut 30 de minute. Aluatul se imparte in bile egale. Intindem un snur si trecem capatul snurului stang in dreapta si cel drept in stanga si se rasuceste fiecare capat in jurul cercului.   250 g zahar 1,5 l apa mac amestecat cu cateva lingurite de sare Intr-o oala se caramelizeaza zaharul si cand are culoarea brun deschis se adauga apa si se lasa la fiert  pana se topeste tot caramelul, apoi se da focul incet, se adauga cativa covrigi si se lasa la fiert 30 de secunde pe fiecare parte.  Se scot si fiecare jumatate de covrig se tavaleste prin mac. Se coc la foc iute pe treapta cea mai inalta de la cuptor.