Skip to main content

Cinnabon Rolls



 Reteta este preluata de pe blogul Gabrielei .
Eu am facut portie dubla pentru ca unelor persoane nu le plac scortisoara, asa ca am inlocuit-o cu nuca + zahar.

ALUAT
  • 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • 1/2 cup zahar
  • 1 cup de lapte cald
  •  1 lingurita de sare
  •  80 g de unt moale
  • 4 si 1/2 cups de faina 000
  • 2 oua
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga zaharul, ouale, untul moale, faina + sarea
Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina.
Se framanata pana devine un aluat elastic, usor lipicios care nu se lipeaste de maini. Aluatul se unge cu putin unt si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA 
  • 1 cup zahar brun 
  • 2 si 1/2 linguri de scortisoara
    • 80 g de unt (margarina) moale
Cat creste aluatul pregatim umplutura, amestecam zaharul brun cu scortisoara.


Dupa ce a crescut aluatul se unge masa cu ulei sau faina si se intinde o foaie din tot aluatul de forma unui dreptunghi de 54cm lung si 40 cm lat. Foaia se unge cu cele 80 g unt moale si se presara cu amestecul de zahar brun cu scortisoara. (Stratul trebuie sa fie cat mai uniform.)

Aluatul se ruleaza pe lungimesi cu ajutorul unei bucati de ata se taie ruloul in bucati de 4-5 cm.

 Melcisorii se culca intr-o tava tapetata cu hartie de copt unde se lasa la crescut 30 de min. timp in care incingem cuptorul la 200 de grade C. Se coc pana se rumenesc frumos. In timp ce rulourile sunt la cuptor se prepara glazura.

GLAZURA 
  • 90 de g unt 
  • 90 g de crema de branza (Philadelphia)
  • 1 si 1/2 cups de zahar pudra 
    • sos caramel & nuci
 Untul la temperatura camerei , branza si zaharul pudra se mixeaza pana  se obtine o crema pufoasa.
Rulourile abia scoase din cuptor, fierbinti se  acopera cu glazura din belsug.
 Se servesc calde acompaniate de sos caramel si nuca  maruntita.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P