- 300 g orez
- 4 cani lapte
- 2 cani apa
- 1 plic zahar vanilat
- zahar
- optional (esente, coaja de lamaie, stafide)
- scortisoara
- 1 cutie compot ananas cuburi
- 150 g zahar
- 2 linguri apa
Spalati bine orezul si il puneti la fiert la foc mic impreuna cu apa si laptele. Amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita. Cand orezul e aproape fiert se adauga zaharul vanilat + zahar dupa gust si se mai lasa pe foc pana cand tot lichidul a scazut si orezul este fiert. Puneti budinca in boluri si o lasati sa se racoreasca timp in care caramelizati ananasul.
Ananasul se scurge de zeama. Intr-o oala se pune la foc mic zaharul + apa si se amesteca pana incepe sa capete o culoare aurie. Se ia de pe foc, se pun bucatile de ananas peste, se amesteca si se toarna peste budinca de orez. Se presara putina scortisoara deasupra.
Comments