Skip to main content

Cabanos in aluat picant


Aluatul este cel de paine numai ca am adaugat diferite condimente plus mai mult ulei...

  •  600 g cabanosi
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • apa calduta
  • 2 linguri margarina
  • 70 ml ulei
  • sare
  • condimente( piper, paprika iute, praf de usturoi si eu am mai pus un condiment pentru steak)
  • un ou ( pt uns )

 
Punem faina intrun castron, drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si apa calduta si o punem in mijlocul faini, punem si margarina topita ,uleiul, condimentele, sare si incepem sa framantam adaugand apa.  Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare si sa nu se lipeasca de maini. Se lasa la dospit 30 min. 
 
Cabanosii se pot taia in 2 daca sunt prea lungi, si se prajesc 1 minute in 2 linguri de ulei.

 Dupa ce aluatul a dospit se taie bucati mici din care se intinde un snur care se infasoara pe fiecare cabanos si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Se ung cu ou batut  si se coc la 200 de grade C pana se rumenesc.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P