Reteta este preluata de pe bucataras .
- 3 galbenusuri
- 600 g faina
- 50 g zahar pudra
- 100 g margarina
- 250 ml lapte ( mie mi-a intrat 300 ml )
- 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite
- un praf de sare
- optional zahar vanilat, coaja de portocala
- 300 g rahar taiat bucatele mici
- 50 g margarina
- 1 ou
- 100 g miere
Intr-un bol incapator se pun cele 3 galbenusuri si se amesteca cu 100 g margarina topita si racita. Peste se adauga zaharul pudra, sarea si laptele caldut si se amesteca, apoi se pune si faina amestecata cu pliculetele de garant si se framanta un aluat ca de paine care se lasa la dospit 30 de minute.
Se intinde tot aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se unge cu cele 50 g margarina, se impacheteaza in doua si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara. Se taie fasii de 2 degete grosime si se aseaza pe mijloc, pe lungime bucatele mici de rahat si se preseaza marginile.
Se rasucesc fasiile si se formeaza melci.
Comments