Reteta o am din revista Practic in bucatarie.
- 3 oua
- 300 g faina
- 1 lingurita sare
Din ingredientele de mai sus se face un aluat framantand bine pana se omogenizeaza. Aluatul se imparte in 2 si din fiecare bila se intinde o foaie subtire. (Presarati faina ca sa nu se lipeasca foaia de masa).
- 1 borcan gem de prune cat mai tare
- 1 albus
- 100 g pesmet
- 50 g biscuiti sfaramati
- 150 g nuci macinate
- 3 linguri de zahar
Se pune cate o lingurita de gem pe foaie la distanta de 4-5 cm. Bati albusul spuma si cu o pensula ungi foaia pe margine si printre gramajoarele de gem.
Apoi acoperi cu cealalta foaie, presezi foile cu degetele si tai patrate sau poti folosi o forma cum am facut eu. (Ai grija sa nu iasa gemul!)
Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei, pesmet, biscuiti, zahar si nuci si se prajeste putin compozitia.
Dupa ce au fiert coltunasi se scot cu o paleta, se pun in tigaia cu pesmet si se tavalesc bine.
Comments