Skip to main content

Tort Pavlova


Bezea
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite  amidon de porumb
  • 1 lingurita otet
  • ½ lingurita extract de vanilie
Incepem prin a preincalzi cuptorul la minim, in cazul meu (83 °C).  Albusurile se pun intr-un bol mare si se bat impreuna cu sarea pana se intaresc. Puneti si zahar lingura dupa lingura si mixati foarte bine la viteza maxima. Zaharul trebuie sa se dizolve complet inainte de a o adauga urmatoarea lingura. Compozitia rezultata trebuie sa fie luciasa si tare (daca rasturnati vasul, compozitia nu va curge). Apoi incorporati amidonul, vanilia  si otetul amestecand cu o spatula. 



Tapetati o tava mare cu hartie de copt, in mijlocul tavii  puneti bezeaua si formati cu ajutorul spatulei o forma rotunda. (O puteti decora cu un pos cu sprit). Se baga la cuptor pe treapta 1 si se coace 1 ora si jumatate la 83 °C. (Daca viteza minima a cuptorului vostru este mai mare de 83 °C, o puteti coace doar o ora si un sfert..) E coapta cand exteriorul ei este crocant. Se opreste cuptorul si se lasa bezeaua in cuptor cu usa inchisa pana se raceste.


Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra daca nu e indulcita frisca
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • fructe eu am pus 150 g capsuni, 100 g zmeura, sosul de afine + cateva afine pentru decor.
Frisca se bate spuma cu zahar si se adauga esenta de vanilie.
 
Sos de afine
  • 150 g afine
  • un pahar zahar
  • unt cat o nuca
  • cateva linguri de apa
Se pun toate pe foc si se da in cateva colocote pana afinele se fierb. Se lasa la racit. 

Asamblarea este f simpla, peste bezea se pune frisca si deasupra fructele taiate + sosul de afine.


Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Covrigi crocanti

1 kg faina 2 cuburi drojdie apa calda 5 linguri ulei sare Se framanta un aluat putin mai tare decat cel de paine si se lasa la crescut 30 de minute. Aluatul se imparte in bile egale. Intindem un snur si trecem capatul snurului stang in dreapta si cel drept in stanga si se rasuceste fiecare capat in jurul cercului.   250 g zahar 1,5 l apa mac amestecat cu cateva lingurite de sare Intr-o oala se caramelizeaza zaharul si cand are culoarea brun deschis se adauga apa si se lasa la fiert  pana se topeste tot caramelul, apoi se da focul incet, se adauga cativa covrigi si se lasa la fiert 30 de secunde pe fiecare parte.  Se scot si fiecare jumatate de covrig se tavaleste prin mac. Se coc la foc iute pe treapta cea mai inalta de la cuptor.