Skip to main content

Tort Pavlova


Bezea
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite  amidon de porumb
  • 1 lingurita otet
  • ½ lingurita extract de vanilie
Incepem prin a preincalzi cuptorul la minim, in cazul meu (83 °C).  Albusurile se pun intr-un bol mare si se bat impreuna cu sarea pana se intaresc. Puneti si zahar lingura dupa lingura si mixati foarte bine la viteza maxima. Zaharul trebuie sa se dizolve complet inainte de a o adauga urmatoarea lingura. Compozitia rezultata trebuie sa fie luciasa si tare (daca rasturnati vasul, compozitia nu va curge). Apoi incorporati amidonul, vanilia  si otetul amestecand cu o spatula. 



Tapetati o tava mare cu hartie de copt, in mijlocul tavii  puneti bezeaua si formati cu ajutorul spatulei o forma rotunda. (O puteti decora cu un pos cu sprit). Se baga la cuptor pe treapta 1 si se coace 1 ora si jumatate la 83 °C. (Daca viteza minima a cuptorului vostru este mai mare de 83 °C, o puteti coace doar o ora si un sfert..) E coapta cand exteriorul ei este crocant. Se opreste cuptorul si se lasa bezeaua in cuptor cu usa inchisa pana se raceste.


Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra daca nu e indulcita frisca
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • fructe eu am pus 150 g capsuni, 100 g zmeura, sosul de afine + cateva afine pentru decor.
Frisca se bate spuma cu zahar si se adauga esenta de vanilie.
 
Sos de afine
  • 150 g afine
  • un pahar zahar
  • unt cat o nuca
  • cateva linguri de apa
Se pun toate pe foc si se da in cateva colocote pana afinele se fierb. Se lasa la racit. 

Asamblarea este f simpla, peste bezea se pune frisca si deasupra fructele taiate + sosul de afine.


Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...