Skip to main content

Inel umplut



Aluatul este cel de la turte..

  • 400 g faina
  • un cub drojdie
  • apa calduta
  • 40 ml ulei + 2 linguri
  • sare
  • o lingurita zahar
  • coditele de la 3 cepe verzi tocate
Punem faina intrun castron, drojdia o frecam cu o lingurita zahar si apa calduta si o punem in mijlocul faini, punem si uleiul + sarea si incepem sa framantam adaugand apa. La urma o framantam cu cele 3 linguri de ulei  si o lasam la crescut.

Pregatim umplutura 
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 1 ardei gras verde
  • 4 cepe verzi
  • 1 zucchini potrivit
  • bacon, salam, sau ce vreti voi (eu am pus 2 crenvusti) 
  • condimente, sare
  • 2 linguri ulei
Toate se toaca marunt si se calesc in cele 2 linguri de ulei pana incep sa se inmoaie.


Tot aluatul se intinde intr-o foaie subtire. Presaram peste foaia subtire coditele tocate de ceapa verde, dupa care rulam foaia si strangem ruloul rezultat la capat. 






Dupa care intindem cu facaletul pana ajunge la o grosime de 1 cm.(optional ungeti foaia cu putin unt)
Taiam foaia in 8 triunghiurii care le asezam intr-o tava unsa. Tava mea a avut diametru 25 cm si mi-au intrat doar 7 triunghiuri deci folositi o tava mai mare)  Eu am folosit tava de bavareza dar puteti folosi orice tava rotunda. 




Triunghiurile se aseaza asa in tava. Peste se pun legumele calite si fiecare varf de triunghi  se ascunde sub legume.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos.



Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.