- 400 g faina
- un cub drojdie
- apa calduta
- 40 ml ulei + 2 linguri
- sare
- o lingurita zahar
- coditele de la 3 cepe verzi tocate
Punem faina intrun castron, drojdia o frecam cu o lingurita zahar si apa calduta si o punem in mijlocul faini, punem si uleiul + sarea si incepem sa framantam adaugand apa. La urma o framantam cu cele 3 linguri de ulei si o lasam la crescut.
Pregatim umplutura
- 1 ardei gras rosu mare
- 1 ardei gras verde
- 4 cepe verzi
- 1 zucchini potrivit
- bacon, salam, sau ce vreti voi (eu am pus 2 crenvusti)
- condimente, sare
- 2 linguri ulei
Tot aluatul se intinde intr-o foaie subtire. Presaram peste foaia subtire coditele tocate de ceapa verde, dupa care rulam foaia si strangem ruloul rezultat la capat.
Dupa care intindem cu facaletul pana ajunge la o grosime de 1 cm.(optional ungeti foaia cu putin unt)
Taiam foaia in 8 triunghiurii care le asezam intr-o tava unsa. Tava mea a avut diametru 25 cm si mi-au intrat doar 7 triunghiuri deci folositi o tava mai mare) Eu am folosit tava de bavareza dar puteti folosi orice tava rotunda.
Triunghiurile se aseaza asa in tava. Peste se pun legumele calite si fiecare varf de triunghi se ascunde sub legume.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos.
Comments