Blat
- 10 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri faina
- 200 gr zahar tos
- 5 linguri cacao
- 5 linguri de miere
- 5 linguri pesmet alb
- un praf de sare
- 270 ml ulei
- 50 ml lapte
- 1 plic si jumatate de praf de copt
Glazura (din interiorul prajiturii)
- 240g ciocolata cu lapte
- 2 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 140g de margarina
Crema
- 700 ml frisca lichida(eu am pus 800)
- 1 pliculet de gelatina
- 2 linguri de miere
- 3 linguri de lapte
- esenta de vanilie
Luam un blat si peste intindem jumatate de frisca pe toata suprafata, peste punem glazura , dupa care dam prajitura la congelator 5 minute. Peste se intinde restul de frisca si se aseaza al doilea blat. Peste turnam glazura .
Glazura de deasupra am preluat-o de pe blogul Laurei.
- 175 gr apa
- 225 gr zahar
- 150 gr frisca lichida
- 8 gr gelatina
- 75 gr cacao
Punem la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Amestecam intr-o craticioara, zaharul cu apa, frisca si cacaoa. Punem craticioara pe foc mic pana ce zaharul este complet topit. Glazura trebuie sa fie fierbinte dar sa nu fiarba! Se adauga peste gelatina si se strecoara glazura. Se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider 30 de min. Cand consistenta devine mai densa dar este inca lichida o puteti folosi. Deasupra am ornat tortul cu fructul stea :) Este o prajitura delicioasa!
Comments