Skip to main content

Tort Kinder Pingui




Blat
  • 10 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 200 gr zahar tos
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri de miere
  • 5 linguri pesmet alb
  • un praf de sare
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 plic si jumatate de praf de copt
Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul tos si zaharul vanilat pana la omogenizare. Peste se adauga praful de copt si faina cernuta si mixam pana se incorporeaza. Se adauga cacao, pesmetul, uleiul, laptele si mierea  si amestecam pana se incorporeaza totul. Separat se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Peste spuma se adauga compozitia de cacao si se amesteca. Din compozitie se coace doua blaturi pana trece testul scobitorii. Blaturile se lasa la racit fara sa scoatem hartia de copt.


Glazura (din interiorul prajiturii)
  • 240g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 140g de margarina
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la fiert cu apa, uleiul, si margarina pe baie de aburi pana se topesc toate. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se pune in frigider pana se ingroasa.


Crema
  • 700 ml frisca lichida(eu am pus 800)
  • 1 pliculet de gelatina
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa. Frisca se mixeaza pana se intareste, peste se adauga mierea, laptele, esenta de vanilie si  gelatina.(Eu o topesc la microunde cateva secunde apoi o amestec in crema).


Luam un blat si peste intindem jumatate de frisca pe toata suprafata, peste punem glazura , dupa care dam prajitura la congelator 5 minute. Peste se intinde restul de frisca  si se aseaza al doilea blat. Peste turnam glazura .


Glazura de deasupra am preluat-o de pe blogul Laurei.


  • 175 gr apa
  • 225 gr zahar
  • 150 gr frisca lichida
  • 8 gr gelatina
  • 75 gr cacao
Punem la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Amestecam intr-o craticioara, zaharul cu apa, frisca si cacaoa. Punem craticioara pe foc mic pana ce zaharul este complet topit. Glazura trebuie sa fie fierbinte dar sa nu fiarba!   Se adauga peste gelatina si se strecoara glazura. Se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider 30 de min. Cand consistenta devine mai densa dar este inca lichida o puteti folosi. Deasupra am ornat tortul cu fructul stea :) Este o prajitura delicioasa!

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Covrigi crocanti

1 kg faina 2 cuburi drojdie apa calda 5 linguri ulei sare Se framanta un aluat putin mai tare decat cel de paine si se lasa la crescut 30 de minute. Aluatul se imparte in bile egale. Intindem un snur si trecem capatul snurului stang in dreapta si cel drept in stanga si se rasuceste fiecare capat in jurul cercului.   250 g zahar 1,5 l apa mac amestecat cu cateva lingurite de sare Intr-o oala se caramelizeaza zaharul si cand are culoarea brun deschis se adauga apa si se lasa la fiert  pana se topeste tot caramelul, apoi se da focul incet, se adauga cativa covrigi si se lasa la fiert 30 de secunde pe fiecare parte.  Se scot si fiecare jumatate de covrig se tavaleste prin mac. Se coc la foc iute pe treapta cea mai inalta de la cuptor.