Un fel de baklava umpluta cu gris.
- 1 pachet foi fillo numărul 10
Umplutura
- 1 l lapte
- 200 g gris
- 6 linguri de zahar
- Zahar vanilat
- 250 g unt
- 6 oua
- 100 g unt pentru uns foile
Separat se topeste 100 g unt.
Se unde o tava cu unt. Se ia 2 foi (reteta spunea doar o foaie dar mi s-au parut prea subtiri)se ung cu unt apoi se pune un strat de gris fierbinte si se ruleaza apoi se aseaza in tava. Se procedeaza la fel cu restul de foi. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Sirop
- 500 ml apa
- 300-400 g zahar
Când scoatem prajitura din cuptor turnam siropul fierbinte. Se lasa sa absoarba tot siropul câteva ore. Se serveste cu ciocolata, miere sau ce vreți voi(eu am avut siropul de agave). Retete este preluata de pe blogul Palachinnka.
Comments