Retata este preluata de pe blogul Laurei Adamache.
Pentru 8 babas (forma din silicon)
- 2 oua intregi
- 1 galbenus
- 150 gr faina
- 1 lingurita zahar
- 7 gr drojdie
- 110 ml ulei
Forma de silicon se unge cu putin unt. Uleiul se mixeaza cu zahar, peste se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza bine si apoi se adauga treptat faina amestecata cu drojdia. Se obtine un aluat lipicios care se imparte in 8. Se lasa la crescut in forme pana ajunge aproape de margine. Se coc la cuptorul preincalzit la 160 grede pentru 25 de minute.(Se rumenesc la suprafata). Dupa ce s-au racorit putin se scot din forme si se lasa sa se raceasca complet.
Sirop
- 300 ml apa
- 200-250 gr zahar
- rom cat doriti
Se taie pe lungime si se umplu cu frisca, se lipesc si se servesc cu sirop de visine si visine sau orice fructe vreti voi. Sunt delicioase!
Comments