Reteta de foi este preluata de pe bucataras.ro
- 500 g faina
- 6 linguri zahar
- 1 praf de copt
- 250 g margarina
- 1 lingura otet
- 200 ml smantana
- 1 galbenus
- un varf cutit de sare
Faina se freaca cu unt apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat nelipicios care se imparte in doua.
Umplutura
- 1,2 kg de mere
- zahar dupa gust
- cateva linguri de pesmet
- o lingura de unt
- o lingura scortisoara.
- 150 g marmelada taiata cuburi
Se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune umplutura de mere, cuburile de marmelada care se apasa sa intre in umplutura si apoi se pune a doua foaie deasupra. Optional puteti decupa foaia de deasupra cu diferite forme. Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste, apoi se presara zahar pudra deasupra.
Comments