Pentru 16 bucati
-
700 ml lapte
- baton de vanilie
- 50 g unt moale
- 200 g zahar
- 100 g faina
- 1 galbenus de ou
- 3 oua mari
- 3 linguri de rom
- unt pentru uns formele
Faina si ouale se amesteca intr-un bol. Intr-o cratita se pun pe foc lapte, rom, unt, vanilia, zaharul si se amesteca apoi se pune la incalzit fara a lasa sa fiarba. Se amesteca incontinuu. Atunci cand compozitia s-a racit suficient(nu de tot) se adauga amestecul de faina cu oua si se amesteca bina. Compozitia va semana cu acea de clatite. Se acopera vasul si se lasa la frigider cel putin 12 ore.
Cuptorul trebuie preincalzit la 425F sau 230C.Apoi se amesteca compozitia bine, se ung formele cu unt si se umplu cu ajutorul unui polonic. Se coc cam 50-55 de minute.
Reteta este preluata de pe
Life and coffee beans. Multumesc!
Comments