Skip to main content

Cannelés de Bordeaux


Pentru 16 bucati

  • 700 ml lapte
  • baton de vanilie
  • 50 g unt moale
  •  200 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 3 oua mari
  • 3 linguri de rom
  • unt pentru uns formele
Faina si ouale se amesteca intr-un bol. Intr-o cratita se pun pe foc lapte, rom, unt, vanilia, zaharul si se amesteca apoi se pune la incalzit fara a lasa sa fiarba. Se amesteca incontinuu. Atunci cand compozitia s-a racit suficient(nu de tot) se adauga amestecul de faina cu oua si se amesteca bina. Compozitia va semana cu acea de clatite. Se acopera vasul si se lasa la frigider cel putin 12 ore.
  Cuptorul trebuie preincalzit la 425F sau 230C.Apoi se amesteca compozitia bine, se ung formele cu unt si se umplu cu ajutorul unui polonic. Se coc cam 50-55 de minute.
Reteta este preluata de pe Life and coffee beans. Multumesc!

Comments

Boabe de Cafea said…
Foarte frumoase ti-au iesit, Georgi! Ma bucur mult ca v-au placut :) Pupici si Paste fericit in continuare!

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...