- 2 cani apa
- 2 cani faina
- 1 cana ulei
- sare
- 8 oua
Apa,
uleiul si sarea se pun la fiert si cand da in clocot se adauga faina in
ploaie si se amesteca ff bine, se ia de pe foc si se lasa la racorit.
Cand aluatul se raceste se adauga ouale unu cate unu si se amesteca
bine.( nu puneti alt ou pana cealalt nu sa incorporat complet). Se pune
compozitia intrun sprit si se fac bastonase care se coc pe hartie de
copt la 220 de grade pentru 20-25 de minute.. (Nu deschideti cuptorul
deloc)
- 1,200 l lapte
- 130 g amidon
- 2 pachete zahar vanilat
- 8 galbenusuri
- 300 g zahar sau dupa gust
- 150 ml frisca
Restul de lapte (1 l) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Crema se lasa la racit. Frisca se bate spuma tare si peste se adauga crema de vanilie racita si se mixeaza inca 1 minut. O crema de vanilie delicioasa!
Comments