Foi
· 14 linguri ulei
· 14 linguri zahar
· 14 linguri lapte
· 2 lingurite amoniac stinse cu lapte
· 2 oua
· esente
· faine cat cuprinde
oSe framanta un aluat nelipicios care se imparte in 3 sau 4 daca aveti tava mai mica. Foile se coc pe dosul tavii la foc potrivit. Aveti grija ca se ard foarte usor; foile sunt coapte cand devin aurii.
Umplutura
· o cutie umplutura pentru placinta de cirese(560 g) sau dulceata de cirese amestecata cu cateva linguri de pesmet daca are prea multa zeama.
· crema de vanilie
- 1 l lapte
- 110 g amidon
- 2 pachete zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar sau dupa gust
- Zeama + coaja de la o lamaie
Gallbenusurile se mixeaza cu zahar pana se albesc. Peste se adauga 200 ml lapte plus amidonul si se amesteca.
Restul de lapte se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca.Se pune coaja + zeama de lamaie si se lasa la racit. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar.
Eu am pus asa foaie, crema de vanilie, cirese si iar foaie,crema de vanilie, cirese si ultima foaie deasupra.
Prajitura se lasa la temperatura camerei o ora pana se inmoaie foile apoi se pune la frigider pana a doua zi. Deasupra puteti pune zahar pudra sau ciocolata topita. O prajtura delicioasa care ti se topeste in gura.
Comments