Pentru acest tort am facut un blat de cacao din 5 oua pe care l-am taiat in doua foi. Foaia de jos se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Peste se aseaza jumatatile de pere(mie mi-au intrat 10), apoi din a doua foaie se taie un cerc mic care se aseaza in mijloc peste prima foaie, eu am pus putina crema si sub pere sa nu le asez direct pe blatul simplu. Se pune jumatate din crema peste pere, apoi cercul decupat si se acopera cu restul de crema.
Crema
- 600 grame pere din compot facute piuree in blender
- 1 lingura zeama de lamaie
- 3 liguri gelatina
- 100 g zahar
- 500 g frisca batuta
- 200 g sirop de la compotul de pere
Gelatina se pune la umflat in 200 g sirop. Piureul de pere se pune la fiert impreuna cu zeama de lamaie si zaharul pana da in clocot, apoi se opreste focul si se adauga gelatina umflata. Se amesteca bine si se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi adaugam 3 linguri de frisca, amestecam repede si apoi adaugam restul de frisca. Se oreneaza dupa preferinta, eu am folosit felii de pere, ciocolata si fulgi de migdale. Ideea este preluata de pe blogul Laurei. Multumesc!
Comments