2 linguri miere
2 linguri zahar
cateva linguri de apa.
Biscuiti se macina la robot si se adauga mierea, zaharul si cateva linguri de apa pana se inmoaie biscuiti ca un aluat, apoi se pun intr-un inel detasabil si se coace la foc potrivit 8 minute.
- 700 ml lapte
- 80 g amidon
- 4 galbenusuri
- coaja & zeama de la o lamaie
- 150 - 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g frisca batuta
Restul de lapte (600 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Crema se lasa la racit apoi se spumeaza cu frisca si zeama de lamaie.
Crema se intinde peste blatul de biscuti si deasupra se aseaza fructele. Eu am folosit capsuni, mure si zmeura. Optional deasupra se toarna gelatina din Tort gelee la temperatura camerei si se da la rece cel putin 5 ore.
Comments