Skip to main content

Tort de cafea si cocos

  • 12 piscoturi plus cafea pentru insiropat
  • 800 ml lapte de cocos
  • 100 g amidon
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml apa
  • zahar dupa gust
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 lingurite nes
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa. Laptele de cocos se pune la fiert si cand da in clocot se adauga amidonul amestecat cu 200 ml apa plus zahar dupa gust. Se fierbe la foc incet pana se ingroasa amestecand sa nu se lipeasca,  apoi se adauga nuca de cocos, nesul amestecat cu 2 ligurite de apa si se mai fierbe cateva minute. Dupa ce opriti focul lasati crema sa se odihneasca vreo 5 minute apoi puneti gelatina inmuiata si amestecati bine.

Se pregateste o tava cu diametrul de 20 cm, se insiropeaza piscoturile si se aseaza in tava apoi se toarna crema calda si se lasa pana se raceste complet apoi se da la frigider cateva ore sau peste noapte. Se decoareaza dupa preferinta, eu am presarat putin nes cand crema era inca calda si am decorat cu nuca de cocos.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P