- 2 compoturi de pere
- 150 g zahar
- 3 linguri apa
- esenta de rom
Perele se pun la scurs. Intr-o oala mare cu pereti inalti am pus pe foc la caramelizat zaharul cu apa si am amestecat cu o lingura de lemn pana a inceput sa capete culoare bruna. Oala se ia de pe foc si se roteste inclinata ca siropul caramel sa acopere si pereti oalei. Se aseaza feliile de pere pe fundul oalei se stropesc cu esenta de rom si se toarna compozitia de chec in mijlocul oalei 2 linguri mari compozitie cu cacao, 1 lingura compozitie simpla, iar 2 linguri compozitie cu cacao si tot asa pana terminati cele 2 compozitii. (Ideea am vazut-o pe gustos sub denumirea de pandispan tigrat.)
Ce ne trebuie:
- 8 oua
- 400-500 g zahar
- 200 ml apa calduta
- 200 ml ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 450 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine cu restul de zahar pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Aceasta compozitie am impartit-o in 3 si o parte am lasat-o simpla si 2 parti le-am amestecat cu cacao
- Se coace la 180 de grade pana trece testul scobitori. Cand e gata, se scoate si se lasa 5 minute, dupe care se rastoarna pe o farfurie mare. Optional se poate orna cu frisca.
Comments