Pentru blat
- 6 oua
- 200-300 g zahar
- 150 ml apa calduta
- 150 ml ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300-350g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 200 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine cu restul de zahar pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Aceasta compozitie am impartit-o in doua si o parte am lasat-o simpla iar o parte am amestecato cu cacao. Se toarna compozitia de chec in mijlocul oalei o lingura mare cu cacao, una simpla si tot asa pana terminati amandoua compoziti.
- Se coace la 180 de grade pana trece testul scobitori. Se lasa sa se racoreasca complet.
Pentru crema
- 400 g frisca
- 2 linguri gelatina
- 400 g capsuni
- 5 linguri zahar
- 30 ml apa
- o lingura zeama de lamaie
Gelatina se pune la inmuiat in 30 ml apa. Capsunile se spala si se opresc 5 capsuni care le vom pune intregi in mijlocul tortului, restul de capsuni se taie cuburi si se pun la fiert cu o lingura de zeama de lamaie si 5 linguri de zahar pana se inmoaie. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca vreo 10 minute apoi se pune gelatina si se amesteca. Se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se pune frisca lingura dupa lingura si se amesteca usor.
Blatul il puteti taia cum vreti si il asezati intr-un castron tapetat cu folie trasparenta, puneti un strat de crema, capsunile intregi, bucatele de blat apoi restul de crema si iar blat pana acoperiti toata crema. Se lasa la frigider peste noapte si apoi se rastoara.
Comments