Pentru 10 melci
Aluat
- 3 galbenusuri
- 600 g faina
- 50 g zahar pudra
- 100 g margarina
- 300 ml lapte cald
- 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite
- un praf de sare
- optional zahar vanilat, coaja de portocala
Intr-un bol incapator se pun cele 3 galbenusuri si se amesteca cu 100 g margarina topita si racita. Peste se adauga zaharul pudra, sarea si laptele caldut si se amesteca, apoi se pune si faina amestecata cu pliculetele de garant si se framanta un aluat ca de paine care se lasa la dospit 30 de minute.
Umplutura
- 5 mere potrivite
- 100 g nuci tocate la cutit
- zahar dupa gust
- praf de scortisoara
- 2 linguri de unt
- 2-3 linguri de pesmet
Pentru uns
- 1 ou
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de apa
Se intinde tot aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in 10 fasii, apoi se aseaza pe mijloc, pe lungime umplutura si se preseaza marginile. Se intorc fasiile cu partea presata in jos si se formeaza melci cum am facut aici. Se lasa la crescut 10 minute apoi se ung cu ou si se coc la 180 de grade C pana se rumenesc. Cand ii scoatem din cuptor, ii ungem fierbinti cu miere amestecata cu apa. Sunt f pufosi!!
Comments