Skip to main content

Melci cu mere si nuci




 
Pentru 10 melci

Aluat
  • 3 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g margarina
  • 300 ml lapte cald
  • 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite
  • un praf de sare
  • optional zahar vanilat, coaja de portocala
Intr-un bol incapator se pun cele 3 galbenusuri si se amesteca cu 100 g margarina topita si racita. Peste se adauga zaharul pudra, sarea si laptele caldut si se amesteca, apoi se pune si faina amestecata cu pliculetele de garant si se framanta un aluat ca de paine care se lasa la dospit 30 de minute.

Umplutura
  • 5 mere potrivite
  • 100 g nuci tocate la cutit
  • zahar dupa gust
  • praf de scortisoara
  • 2 linguri de unt
  • 2-3 linguri de pesmet
Merele se taie cuburi si se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, untul si scortisoara, apoi se adauga pesmetul  ca sa absoarba sucul lasat de mere.

Pentru uns
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa
Se intinde tot aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in 10 fasii, apoi se aseaza pe mijloc, pe lungime umplutura si se preseaza marginile. Se intorc fasiile cu partea presata in jos si se formeaza melci cum am facut aici. Se lasa la crescut 10 minute apoi se ung cu ou si se coc la 180 de grade C pana se rumenesc. Cand ii scoatem din cuptor, ii ungem fierbinti cu miere amestecata cu apa. Sunt f pufosi!!

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...