Skip to main content

Melci cu mere si nuci




 
Pentru 10 melci

Aluat
  • 3 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g margarina
  • 300 ml lapte cald
  • 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite
  • un praf de sare
  • optional zahar vanilat, coaja de portocala
Intr-un bol incapator se pun cele 3 galbenusuri si se amesteca cu 100 g margarina topita si racita. Peste se adauga zaharul pudra, sarea si laptele caldut si se amesteca, apoi se pune si faina amestecata cu pliculetele de garant si se framanta un aluat ca de paine care se lasa la dospit 30 de minute.

Umplutura
  • 5 mere potrivite
  • 100 g nuci tocate la cutit
  • zahar dupa gust
  • praf de scortisoara
  • 2 linguri de unt
  • 2-3 linguri de pesmet
Merele se taie cuburi si se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, untul si scortisoara, apoi se adauga pesmetul  ca sa absoarba sucul lasat de mere.

Pentru uns
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa
Se intinde tot aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in 10 fasii, apoi se aseaza pe mijloc, pe lungime umplutura si se preseaza marginile. Se intorc fasiile cu partea presata in jos si se formeaza melci cum am facut aici. Se lasa la crescut 10 minute apoi se ung cu ou si se coc la 180 de grade C pana se rumenesc. Cand ii scoatem din cuptor, ii ungem fierbinti cu miere amestecata cu apa. Sunt f pufosi!!

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.