Skip to main content

Merdenele cu branza


Aluat pentru 12 merdenele

550 g faina
sare
8 linguri unt la temperatura camerei
o lingurita drojdie uscata
apa rece


Pentru uns aluatul
230 g unt rece

 
Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele si se intinde cu faina intrun dreptunghi apoi se aseaza 230 g unt rece...

Aducem partea de jos peste foaia de unt si partea de sus peste foaia de jos+ unt. exact ca in poza... si ne iese un dreptunghi mic.
Presaram faina pe masa si  rasucim foaia si intindem iar un dreptunghi
 Aducem din nou partea de jos peste cea din mijloc si partea de sus peste cea din mijloc+ cea de jos.**
Il impachetam bine in folie de plastic si il punem la frigider 20 de minute...

Repetati impachetatul inca de doua ori lasant aluatul sa se odihneasca cate 20 de minute..

Apoi se unge masa de lucru cu ulei si aluatul se intinde intrun dreptunghi mare  care se imparte in 12 patrate iar din fiecare patrat se intinde foarte subtire pe care se aseaza umplutura in centru si colturile se aduna catre mijloc formand un patrat.



Se aseaza in tava cu partea pliata in jos si se coc la cuporul preincins la 200 C pana se rumenesc. Eu le-am asezat pe raftul cel mai de sus....

Umplutura o puteti face cum vreti eu am folosit doar  telemea amestecata cu oua.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Tort de cafea si cocos

12 piscoturi plus cafea pentru insiropat 800 ml lapte de cocos 100 g amidon 1 plic gelatina 250 ml apa zahar dupa gust 100 g nuca de cocos 4 lingurite nes Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa. Laptele de cocos se pune la fiert si cand da in clocot se adauga amidonul amestecat cu 200 ml apa plus zahar dupa gust. Se fierbe la foc incet pana se ingroasa amestecand sa nu se lipeasca,  apoi se adauga nuca de cocos, nesul amestecat cu 2 ligurite de apa si se mai fierbe cateva minute. Dupa ce opriti focul lasati crema sa se odihneasca vreo 5 minute apoi puneti gelatina inmuiata si amestecati bine. Se pregateste o tava cu diametrul de 20 cm, se insiropeaza piscoturile si se aseaza in tava apoi se toarna crema calda si se lasa pana se raceste complet apoi se da la frigider cateva ore sau peste noapte. Se decoareaza dupa preferinta, eu am presarat putin nes cand crema era inca calda si am decorat cu nuca de cocos.