Aluat pentru 12 merdenele
550 g faina
sare
8 linguri unt la temperatura camerei
o lingurita drojdie uscata
apa rece
Pentru uns aluatul
230 g unt rece
Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele si se intinde cu faina intrun dreptunghi apoi se aseaza 230 g unt rece...
Aducem partea de jos peste foaia de unt si partea de sus peste foaia de jos+ unt. exact ca in poza... si ne iese un dreptunghi mic.
Presaram faina pe masa si rasucim foaia si intindem iar un dreptunghi
Aducem din nou partea de jos peste cea din mijloc si partea de sus peste cea din mijloc+ cea de jos.**
Il impachetam bine in folie de plastic si il punem la frigider 20 de minute...
Repetati impachetatul inca de doua ori lasant aluatul sa se odihneasca cate 20 de minute..
Apoi se unge masa de lucru cu ulei si aluatul se intinde intrun dreptunghi mare care se imparte in 12 patrate iar din fiecare patrat se intinde foarte subtire pe care se aseaza umplutura in centru si colturile se aduna catre mijloc formand un patrat.
Se aseaza in tava cu partea pliata in jos si se coc la cuporul preincins la 200 C pana se rumenesc. Eu le-am asezat pe raftul cel mai de sus....
Umplutura o puteti face cum vreti eu am folosit doar telemea amestecata cu oua.
Comments