Skip to main content

Merdenele cu branza


Aluat pentru 12 merdenele

550 g faina
sare
8 linguri unt la temperatura camerei
o lingurita drojdie uscata
apa rece


Pentru uns aluatul
230 g unt rece

 
Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele si se intinde cu faina intrun dreptunghi apoi se aseaza 230 g unt rece...

Aducem partea de jos peste foaia de unt si partea de sus peste foaia de jos+ unt. exact ca in poza... si ne iese un dreptunghi mic.
Presaram faina pe masa si  rasucim foaia si intindem iar un dreptunghi
 Aducem din nou partea de jos peste cea din mijloc si partea de sus peste cea din mijloc+ cea de jos.**
Il impachetam bine in folie de plastic si il punem la frigider 20 de minute...

Repetati impachetatul inca de doua ori lasant aluatul sa se odihneasca cate 20 de minute..

Apoi se unge masa de lucru cu ulei si aluatul se intinde intrun dreptunghi mare  care se imparte in 12 patrate iar din fiecare patrat se intinde foarte subtire pe care se aseaza umplutura in centru si colturile se aduna catre mijloc formand un patrat.



Se aseaza in tava cu partea pliata in jos si se coc la cuporul preincins la 200 C pana se rumenesc. Eu le-am asezat pe raftul cel mai de sus....

Umplutura o puteti face cum vreti eu am folosit doar  telemea amestecata cu oua.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.