Buline de cocos
- 320 ml lapte
- 4 linguri gris
- 5 linguri nuca de cocos
- zahar dupa gust
- 3 linguri de unt
- optional esente(vanilie sau rom..)
Laptele, untul si grisul se pun pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Se adauga zahar dupa gust.. Se opreste focul si peste grisul fierbinte se pune cocosul + esenta si se amesteca cu telul pana se incorporeaza cocosul. Lasam crema sa se racoreasca apoi formam bilute cu ajutorul unei lingurite..
Pregatim si negresa
(desi este fara oua si lapte aceasta negresa este cea mai pufoasa)
- 3 cups faina
- 8 linguri cacao
- 2 cups zahar
- 10 linguri ulei vegetal
- 2 cani apa rece (500ml)
- o ciocolata de 100g (eu am pus de lapte)
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 2 linguri otet
- o lingurita sare
- esenta de vanilie sau rom
- optional 2 lingurita de nes
Intr-un castron se pune faina cernuta, cacao, zaharul, ciocolata rasa, sarea, zaharul vanilat, nesul si se amesteca cu telul. Apoi se pun cele 2 lingurite de bicarbonat peste care se toarna 2 linguri de otet care o sa se umfle, se adauga si uleiul si cele doua cani de apa si se amesteca cu un tel pana toate ingredientele sunt incorporate si compozitia are textura unei creme groase. Puteti mixa cu un simplu tel sau cu mixer de bucatarie, cum preferati voi.
Compozitia se toarna intr-o tava (30x22 cm) tapetata cu hartie de copt si se pun bilutele de cocos. Se coace la 180 C de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Eu o asez in mijlocul cuptorului...
Negresa se lasa la racorit si se decoreaza dupa preferinte, eu am pus putina ciocolata alba topita si nuca de cocos. Se pastreaza intr-o punga pentru cateva zile.
Comments