Skip to main content

Negresa cu buline de cocos

Buline de cocos
  • 320 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 5 linguri nuca de cocos 
  •  zahar dupa gust
  • 3 linguri de unt
  • optional esente(vanilie sau rom..)

Laptele, untul si grisul se pun pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Se adauga zahar dupa gust..  Se opreste focul si peste grisul fierbinte se pune cocosul + esenta si se amesteca cu telul pana se incorporeaza cocosul. Lasam crema sa se racoreasca apoi formam bilute cu ajutorul unei lingurite..



Pregatim si negresa
(desi este fara oua si lapte aceasta negresa este cea mai pufoasa)
  • 3 cups faina
  • 8 linguri cacao
  • 2 cups zahar
  • 10 linguri ulei vegetal
  • 2 cani apa  rece (500ml) 
  • o ciocolata de 100g (eu am pus de lapte)
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri otet
  • o lingurita sare
  • esenta de vanilie sau rom
  • optional 2 lingurita de nes
Intr-un castron se pune faina cernuta, cacao, zaharul, ciocolata rasa, sarea, zaharul vanilat, nesul si se amesteca cu telul. Apoi se pun cele 2 lingurite de bicarbonat peste care se toarna 2 linguri de otet care o sa se umfle, se adauga si uleiul si cele doua cani de apa si se amesteca cu un tel pana toate ingredientele sunt incorporate si compozitia are textura unei creme groase. Puteti mixa cu un simplu tel sau cu mixer de bucatarie, cum preferati voi.

Compozitia se toarna intr-o tava (30x22 cm) tapetata cu hartie de copt si se pun bilutele de cocos. Se coace la 180 C de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Eu o asez in mijlocul cuptorului...

Negresa se lasa la racorit si se decoreaza dupa preferinte, eu am pus putina ciocolata alba topita si nuca de cocos. Se pastreaza intr-o punga pentru cateva zile.



Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P