Skip to main content

Negresa cu buline de cocos

Buline de cocos
  • 320 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 5 linguri nuca de cocos 
  •  zahar dupa gust
  • 3 linguri de unt
  • optional esente(vanilie sau rom..)

Laptele, untul si grisul se pun pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Se adauga zahar dupa gust..  Se opreste focul si peste grisul fierbinte se pune cocosul + esenta si se amesteca cu telul pana se incorporeaza cocosul. Lasam crema sa se racoreasca apoi formam bilute cu ajutorul unei lingurite..



Pregatim si negresa
(desi este fara oua si lapte aceasta negresa este cea mai pufoasa)
  • 3 cups faina
  • 8 linguri cacao
  • 2 cups zahar
  • 10 linguri ulei vegetal
  • 2 cani apa  rece (500ml) 
  • o ciocolata de 100g (eu am pus de lapte)
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri otet
  • o lingurita sare
  • esenta de vanilie sau rom
  • optional 2 lingurita de nes
Intr-un castron se pune faina cernuta, cacao, zaharul, ciocolata rasa, sarea, zaharul vanilat, nesul si se amesteca cu telul. Apoi se pun cele 2 lingurite de bicarbonat peste care se toarna 2 linguri de otet care o sa se umfle, se adauga si uleiul si cele doua cani de apa si se amesteca cu un tel pana toate ingredientele sunt incorporate si compozitia are textura unei creme groase. Puteti mixa cu un simplu tel sau cu mixer de bucatarie, cum preferati voi.

Compozitia se toarna intr-o tava (30x22 cm) tapetata cu hartie de copt si se pun bilutele de cocos. Se coace la 180 C de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Eu o asez in mijlocul cuptorului...

Negresa se lasa la racorit si se decoreaza dupa preferinte, eu am pus putina ciocolata alba topita si nuca de cocos. Se pastreaza intr-o punga pentru cateva zile.



Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Tort de cafea si cocos

12 piscoturi plus cafea pentru insiropat 800 ml lapte de cocos 100 g amidon 1 plic gelatina 250 ml apa zahar dupa gust 100 g nuca de cocos 4 lingurite nes Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa. Laptele de cocos se pune la fiert si cand da in clocot se adauga amidonul amestecat cu 200 ml apa plus zahar dupa gust. Se fierbe la foc incet pana se ingroasa amestecand sa nu se lipeasca,  apoi se adauga nuca de cocos, nesul amestecat cu 2 ligurite de apa si se mai fierbe cateva minute. Dupa ce opriti focul lasati crema sa se odihneasca vreo 5 minute apoi puneti gelatina inmuiata si amestecati bine. Se pregateste o tava cu diametrul de 20 cm, se insiropeaza piscoturile si se aseaza in tava apoi se toarna crema calda si se lasa pana se raceste complet apoi se da la frigider cateva ore sau peste noapte. Se decoareaza dupa preferinta, eu am presarat putin nes cand crema era inca calda si am decorat cu nuca de cocos.