Reteta o am de pe culinar. Cele mai bune gogosi care le-am facut/mancat vreodata.
500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub or 25 gr. drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
Drojdia se pune la dospit cu putin zahar si lapte.. dupa aia se rastoarna in mijlocul castronului unde am pus faina...
se adauga ouale mixate bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amestecam adaugand cate putin laptele caldut.
scoateti aluatul pe masa si il framantati bine pana devine elastic...dupa aia il punem la crescut vreo 30 min. dupa aia intindem o foaie grosuta si facem gogosi cu un pahar, care le lasam la crescut 10 minute pe masa.
Le prajim in ulei incins.
500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub or 25 gr. drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
Drojdia se pune la dospit cu putin zahar si lapte.. dupa aia se rastoarna in mijlocul castronului unde am pus faina...
se adauga ouale mixate bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amestecam adaugand cate putin laptele caldut.
scoateti aluatul pe masa si il framantati bine pana devine elastic...dupa aia il punem la crescut vreo 30 min. dupa aia intindem o foaie grosuta si facem gogosi cu un pahar, care le lasam la crescut 10 minute pe masa.
Le prajim in ulei incins.
Comments