Foile
7 linguri ulei
7 linguri zahar
7 linguri lapte
1 lingurita amoniac stins cu lapte..
faine cat cuprinde... pana se face un aluat ca de paine...
Compozitia se imparte in 3 si se intind foi pe fundul tavi... (se coc f repede asa ca stati cu ochi pe ele )
Crema
1 l lapte
3 oua
zahar dupa gust...
1 budinca capsuni..
zeama de la o lamaie...
faina
2 inguri unt..
Se face o pasta nu chiar groasa din faina, praf budinca si jumatate kg lapte...
Cealalta jumatate se pune pe foc sa fiarba impreuna cu galbenusurile si zahar... cand a fiert laptele punem pasta care am facuto si amestecam intruna.. cand sa inchegat crema punem untul si zeama de la lamaie amestecam iara... atentie sa fie mereu la foc mic sa nu se lipeasca...la urma oprim focul si punem albusurile batute spuma cu putin zahar si mai amestecam un pic prin rasturnare si o lasam sa se racoreasca...
eu am mai adaugat si zmeura si afine care le-am pus intrun castron cu zahar inainte sa ma apuc de prajitura...si niste struguri albi... aia doar i-am spalat inainte sa ii pun..
puneti foaie,intindeti un rand de crema... puneti si zmeura cu afine daca vreti ...prajitura trebuie sa stea sa se moaie foile... eu am lasato peste noapte.. am pus o punga peste ea si am pus si o carte ca sa se preseze si sa muiat f bine... dupa aia am pudrat cu zahar deasupra si atat..
Comments